Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیر و نر ماده ایرانی باغ وحش تهران پس از طی یک فرایند دو ماهه آشنایی برای نخستین بار در یک جایگاه مشترک قرار گرفتند تا از این پس زندگی مشترک خود را در این باغ وحش دنبال کنند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دو شیر ایرانی نر و ماده باغ وحش تهران برای نخستین بار از نزدیک با یکدیگر آشنا شده و در یک جایگاه قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایمان معماریان، دامپزشک باغ وحش تهران، در این باره توضیح داد: از حدود نزدیک به دو ماه پیش که این دو حیوان را داریم در دو جایگاه جداگانه نگهداری می‌شدند که با یک درب بزرگ جدا می‌شود. مرتبا در جایگاه‌ها جا به جایشان می‌کردیم تا با علایم همدیگر و ادرار و مدفوع یکدیگر آشنا شوند و به هم خو بگیرند. در‌های خاص سوراخ‌دار هم داشتیم که می‌توانستند همدیگر را ببینند و بو کنند و امروز برای اولین بار به هم معرفی شدند.

وی با یادآوری حادثه ببر‌های سیبری که پس از معرفی همدیگر را کشتند، گفت: اگر این پیش‌زمینه به درستی اتفاق نیافتد می‌تواند بسیار خطرناک باشد و حتی ممکن است منجر به مرگ حیوان شود.

دامپزشک باغ وحش تهران افزود: در دو سه روز آینده ما بیشتر مراقبیم و به همین دلیل زمان‌هایی که امکان نظارت بر حیوان‌ها را نداریم و حواسمان به آن‌ها نیست، جدایشان می‌کنیم تا زندگی مشترکشان آرام آرام آغاز شود.

معماریان در خصوص برنامه احتمالی برای تکثیر شیر‌ها گفت: هنوز برنامه خاصی نداریم مگر اینکه برنامه‌ای از سوی EEP شیر ایرانی اعلام شود به این منظور که مشخص باشد این تکثیری که انجام می‌شود برای توله‌هایش چه اتفاقی می‌افتد.

وی تأکید کرد: در غیر این صورت دو حیوان امکان جفت‌گیری ندارند و جفت‌گیری آن‌ها دست ماست. برای آن‌ها از کنتراسپشن استفاده می‌کنیم. شیر‌های آفریقایی ما هم جفتگیری نمی‌توانند بکنند و از کنتراسپشن استفاده می‌کنیم تا زمانی که لازم باشد.

دامپزشک باغ وحش تهران درباره طرح برخی نظرات در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه شیر ایرانی را از جای بهتری به شرایط بد در ایران منتقل کرده‌اند گفت: این جایگاهی که الان داریم مورد تایید اروپایی‌ها بوده است. چندین بار آمده‌اند و بازرسی کرده‌اند و از نظر تمامی استاندارد‌ها کاملا استاندارد بوده و شرایطش حتی بهتر از باغ وحش بریستول است.

معماریان تصریح کرد: شیر‌ها اینجا شرایط کاملا خوبی دارند که به ایران اختصاص داده شدند وگرنه به ایران اختصاص داده نمی‌شدند مثل هشتاد سال گذشته که درخواست‌های ایران رد شده بود.

وی یادآور شد: هیرمان (شیر نر) یک برادر دوقلو هم داشت. هیرمان به ایران آمد و یک ماده از دوبلین برایش آوردیم. بعد به جای هیرمان برای برادر دوقلویش در بریستول انگلستان هم یک شیر ماده آوردند، اما متأسفانه سه روز بعد از اینکه ماده به آنجا رفت برادر هیرمان مشکلات شدید تنفسی پیدا کرد در حدی که مجبور شدند حیوان را راحت کنند؛ بنابراین به نظر می‌رسد دست کم الان که هیرمان زنده است اینجا شرایط خیلی هم بد نیست.

معماریان تأکید کرد: البته متأسفانه از آن شاخه (خانواده هیرکان) فقط هیرمان باقی‌مانده است. پدرش که اسمش کمال بود ۱۸ ساله بود که مرد و شیوا هم وقتی این دو شیر دوقلو را زایمان کرد مرد و با مرگ برادر هیرمان از آن شاخه و از بچه‌های کمال و شیوا فقط هیرمان باقی‌مانده است.

دامپزشک باغ وحش تهران یادآور شد: از حدود ۸۰ سال پیش که شیر در ایران منقرض شد، ایرانی‌ها به فکر حفاظت از حیات وحش افتادند. مناطق چهارگانه را تعریف کردند و پارک ملی و منطقه حفاظت شده و …. تعریف شد. از همان زمان فکر می‌کردند که چگونه شیر ایرانی را به کشور برگردانند، چون نماد ایران بود. از همان زمان و در ادامه آن بعد از انقلاب هم خیلی تلاش شد، اما به دلایل مختلف ناموفق بود.

معماریان تأکید کرد: برنامه‌ای به نام EEP وجود دارد که تکثیر گونه‌های در خطر انقراض را در باغ وحش‌ها کنترل می‌کند. شیر ایرانی هم در این برنامه هست تا تکثیرش کنترل شود، ژنشان هم‌خون نشود و مسائلی از این دست. تصمیم گرفتیم به این برنامه درخواست بدهیم؛ جایگاهی در اندازه و شرایط استاندارد تعیین شد، نقشه‌هایی کشیده شد و چندین بار بازرس آمد تا اشکالات برطرف شد. ۸ سال طول کشید و در این مدت شاهد سنگ‌اندازی‌های مختلف داخلی و خارجی بودیم. خیلی اتفاق‌های مختلفی افتاد و نهایتاً هم بعد از ۸ سال گفتند به دلیل تحریم‌ها نمی‌شود شیر به ایران بفرستیم که خود اتحادیه باغ‌وحش‌ها نامه زد به وزارت امور خارجه انگلستان که اصلاً این شیر‌ها ربطی به تحریم ندارد و پولی قرار نیست رد و بدل شود و خرید و فروشی در کار نیست. سرانجام توانستیم اولین بار بعد از ۸۰ سال شیر ایرانی را به کشور بیاوریم.

وی درباره سرنوشت لقاح مصنوعی پلنگ و یوزپلنگ در ایران هم گفت: در مورد یوز‌ها لقاح مصنوعی را انجام دادیم و موفق نبود. پلنگ‌های باغ وحش تهران هم، چون جفت‌گیری طبیعی داشتند لقاح انجام نشد، اما متأسفانه جفت‌گیری موفق نبود. چیزی که حدس می‌زنیم این است که، چون پلنگ نر یک دست نداشت هنگام جفت‌گیری پوزیشن درست نتوانسته بگیرد و جفت‌گیری کامل نشده است.

معماریان تأکید کرد: شانس پلنگ‌ها برای لقاح مصنوعی خیلی بیشتر از یوزهاست. در مورد یوزپلنگ در دنیا تا کنون با روش غیرتهاجمی لقاح مصنوعی، هیچ وقت، هیچ‌کس موفق نبوده است که یوزپلنگ‌ها را بارور کند. اما همه تلاشمان را می‌کنیم و از همه روش‌های نوین دنیا هم برای دلبر استفاده می‌کنیم. برای ایران هم که تازه به سن بلوغ رسیده در پله‌های اول جفتگیری طبیعی با کوشکی را امتحان می‌کنیم. البته کیفیت اسپرم کوشکی خیلی کم شده و هر بار که اسپرم می‌گیریم هم حجم و هم خاصیت اسپرمش کم شده است. اما کماکان بارور است.

وی افزود: با استفاده از اسپرم تازه شانس موفقیت هرچند نزدیک به صفر، اما بیشتر از اسپرم فریز شده است. اسپرم فریز شده به ما این امید را می‌دهد که با علم آینده دنیا کار بهتری انجام بدهیم. به هر حال در مورد پلنگ‌ها یک بار دیگر جفت‌گیری طبیعی را امتحان می‌کنیم، چون جفت‌گیری طبیعی همیشه بر لقاح مصنوعی اولویت دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شیر نر شیر ماده باغ وحش دامپزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۵۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان امروز، محروم از کیمیاگری و شاعری ایرانی است

در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در بخش «ایستگاه آینده» این نمایشگاه که در سالن نوآوران برگزار می‌شود، سید محمد بهشتی، ایران‌شناس و فرهنگ‌پژوه و میترا فردوسی، پژوهشگر مطالعات فرهنگی و ارتباطات نوآوری درباره نقش نوآوری در آینده ایران گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایسنا، در پنل «ایران آینده و نقش نوآوران در آن» مسئله آینده‌پژوهی و خلق نوآوری، مورد بررسی قرار گرفت. «میترا فردوسی»، در ابتدای این پنل به نوآوری‌هایی اشاره کرد که مردم ایران خلق کرده‌اند.

به گفته فردوسی، پست یک نوآوری ایرانی است چون در گذشته، ایرانیان اعتمادبه‌نفس ارائه ایده‌های نوآورانه‌شان را داشته‌اند، اما در حال حاضر بیشتر نوآوری‌ها از دیگر کشورها وام گرفته‌شده‌اند.

وی همچنین گفت که برخی از نوآوری‌های ایرانی در کشورهای خارجی استفاده می‌شود بدون آن‌که خودمان نقشی در ارائه آن داشته باشیم. به‌طور مثال، فناوری قنات ایرانی اکنون در بعضی ازشهرهای اسپانیا، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمد بهشتی، نیز در این پنل توضیح داد که در حال حاضر مردم ایران دچار روزمرگی شده‌اند و روزمرگی سبب شده تا آینده‌ای را برای خودمان متصور نشویم و از رویاهای دیگران برای زیستن استفاده کنیم. 

بهشتی، معتقد است که ما گاهی به‌جای رویاپردازی، رویای دیگران را محقق می‌کنیم. او با یک مثال در این زمینه توضیح داد و گفت: «کسانی که به قله اورست می‌روند، معمولاً با خودشان افرادی را می‌برند که وسایلشان را حمل کنند. نام این کولبران در فهرست کسانی‌که اورست را فتح کرده‌اند، نمی‌بینیم چون رویای این افراد فتح قله اورست نبوده است. در کشور ما هم نوآوران، رویای خلق محصولی جدید را ندارند و معمولاً نقش کولبران اورست را ایفا می‌کنند.» 

در ادامه‌ این پنل، بهشتی به زیست‌بوم استارت‌آپی ایران اشاره کرد و گفت: «اگر ویز راه‌اندازی نمی‌شد، آیا نشان و بلد راه‌اندازی می‌شدند؟ اگر آمازون نبود آیا دیجی‌کالا داشتیم؟ اگر اوبر نبود، آیا اسنپ و تپسی در ایران تاسیس می‌شد؟ قصد ندارم از ارزش‌های این کسب‌وکارها کم کنم؛ حرفم این است که ما خلاقیت و نوآوری را از یاد برده‌ایم و درگیر روزمرگی شده‌ایم.» 

این فرهنگ‌پژوه و ایران‌شناس، در ادامه صحبت‌هایش گفت که خیال‌پردازی در ایران سرکوب شده و به همین دلیل رویای ایرانی را در جهان نمی‌بینیم و تبدیل به مصرف‌کنندگان رویای غربی شده‌ایم.

وی گفت که هر حوزه فرهنگی باید رویای خودش را داشته باشد و باید تفاوت‌های فرهنگی را در خلق محصولات جدید، جدی گرفت. بهشتی افزود: «برای ساخت هر محصول نوآورانه باید به فرهنگی که آن محصول در آن خلق می‌شود، توجه کرد.»

وی همچنین درباره تکنولوژی و خاصیت آن خاطرنشان کرد: «تکنولوژی نسبت به محیط، تهاجمی است و تسلط دارد. تکنولوژی تدبیری است که به انسان‌ها کمک می‌کند کاری را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند.» 

به گزارش ستاد خبری اینوتکس ۲۰۲۴، بهشتی، ایران را سرزمین بحران‌ها و بی‌قراری خواند و گفت که جای خالی کیمیاگری و شاعری ایرانی در جهان امروز حس می‌شود و راه رسیدن به آینده‌ی نوآورانه در ایران، رجوع به ایرانی بودن‌مان است. همان‌طور که کره‌ای‌ها با باور به کره‌ای بودن‌شان توسعه فرهنگی و اقتصادی را تجربه کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • جهان امروز، محروم از کیمیاگری و شاعری ایرانی است
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!